Урок-чаювання до Всесвітнього дня читання в голос

Щорічно у першу середу лютого світ відзначає цікаве і доволі молоде свято - Всесвітній день читання вголос.

Сьогодні і наша гімназія долучилася до святкування цієї події, яка має за мету заохочення людства, а найбільше - молодого покоління, до читання книг.

Іванова Вікторія Олегівна , вчителька української мови та літератури, запросила гімназистів на неформальний урок-чаювання. Метою зустрічі було показати дітям, яке це насправді задоволення - просто читати.

Тут діти дізналися про користь читання та як воно пов'язане з церемонією чаювання. Особливо приємно було спостерігати за роздумами п'ятикласників та шестикласників про те, що книги - це найкращі друзі, бо вони ніколи не зрадять. Когось вони змушують мріяти, а інших занурюють у дійсність.

Дуже радує те, що діти справді мають чим поділитися, достатньо обрати цікаву книгу й знайти слухачів. Крім того, свято надихає до живого спілкування, що в наш час дуже важливо.

Хочеться подякувати всім учасникам сьогоднішнього свята, які зробили його різнобарвним, а саме: Ковалик Оксана, Слободенюк Сергій, Коваленко Софія, Манцевич Аліса , Нікітіна Валентина, Щербачов Світослав, Ткаленко Олександр, Шевченко Вікторія , Смірнова Софія, Загоруйко Карина, Озерянський Сергій. Хтось декламував чуттєві вірші про кохання та нелегку долю, а інші розвесели гуморесками та байками. Також звучали уривки із улюблених казок, які завзято обговорювались присутніми. Дехто розповів про своє захоплення футболом і зачитав відгук про улюбленого спортсмена.

Люб'язно погодилась розповісти про історію із власного життя Пастушенко Ніна Олександрівна (соціальний педагог та педагог-організатор нашої гімназії). Ми прослухали в її виконанні вірш Ліни Костенко "Крила", який звучав особливо зворушливо під мелодію Ф.Шопена. Одного разу він став для неї мотиватором, котрий допоміг у нелегкий період.

Тішить те, що дітям такий нетрадиційний урок сподобався, бо читати вголос, читати разом - це модно і круто!

Кiлькiсть переглядiв: 90